Actualitat

Tallers d’Art amb l’escola Airina

Dona i artista, l’exposició col·lectiva al Castell Cartoixa

PUBLICADA EL 16 DE MAIG DE 2019

Aquest any el Museu de Terrassa parla en femení i treu a la llum una part poc coneguda del seu fons. Es tracta de la mostra col·lectiva “Dona i artista” que es podrà veure a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís de Terrassa fins al 15 de març de 2020.

L'exposició ens ofereix l'oportunitat de descobrir el geni creador de dones que han contribuït a enriquir la història de l'art terrassenc. Presenta obres d'una quarentena de dones pintores, escultores, fotògrafes i brodadores entre les quals trobareu l’artista Àngela Ubasart, amb l’obra escultòrica que il·lustra el cartell de l’exposició.

El dissabte 18 de maig a les 19h es presentarà el catàleg de l’exposició i es podrà fer una visita guiada d'aquesta.

Si voleu obtenir més informació, cliqueu aquí.

Tallers d’Art amb l’escola Airina

L’exposició "Cerdanya Natural" es fa realitat

PUBLICADA EL 17 de juny DE 2016

El passat 4 d'agost va quedar inaugurada oficialment l'exposició "Cerdanya natural", de les artistes Àngela Ubasart i Marta Tiffon, al Musée de Cerdagne situat al municipi de Sainte-Leocadie (France). L'acte va ser presidit pel president de la Communaute de communes, Georges Armengol, i també hi van assistir els alcaldes dels municipis de la zona. Juntament amb l'exposició "Cerdanya natural" també es van inaugurar altres exposicions totes relacionades amb la Cerdanya, els seus veïns i el territori, com ara l'impacte del tren groc a la comarca, la retirada de les tropes republicanes cap a França a les acaballes de la guerra civil el 1939... Totes molt interessants i que es complementen entre si.

A la inauguració de "Cerdanya natural" l’artista Àngela Ubasart va dir que l'exposició "mostrava els cavalls al vent i en plena natura, igual que estan cada dia a la Cerdanya". L'artista en Ikebanes, Marta Tiffon, va destacar que "la natura no mor mai i que tot pot ser recuperat i pot tornar a la vida en forma d'art". També van agrair la presència de les autoritats i la col·laboració de les responsables del Musée: Hélène Palau i Jaqueline Barret. A l'acte hi van assistir familiars i amics de les dues artistes. L'exposició estarà oberta fins a finals d'Octubre.

MÉS INFORMACIÓ

GALERIA D'IMATGES

Tot a punt per la nova exposició Cerdanya Natural

Tot a punt per la nova exposició "Cerdanya Natural"

PUBLICADA EL 27 de juny DE 2017

Ja falta menys per gaudir del nou projecte expositiu d’Àngela Ubasart. La inauguració serà el 4 d'agost en un emplaçament únic: el Musée de Cerdagne de Sainte-Leocadie a França. En aquesta ocasió l’Àngela presentarà sis obres que representen l’essència natural de la Cerdanya, on passa llargues temporades des de fa més de quaranta anys. En el projecte també hi participa l’artista Marta Tiffon, vinculada a la comarca, que presentarà diverses Ikebanes inspirades en la natura de la Cerdanya.

Tallers d’Art amb l’escola Airina

Tallers d’Art amb l’escola Airina

PUBLICADA EL 17 de juny DE 2016

Recentment tres grups d’alumnes de l’escola Airina de Terrassa, amb edats compreses entre 3 i 4 anys, han participat en uns tallers d’art impartits per l'Àngela al seu estudi ubicat al carrer Cremat de Terrassa. S’han realitzat tres tallers: de joies, ceràmica i de pintura.

Els nens i nenes han vingut molt entusiasmats i amb ganes d’aprendre i sobretot de fer moltes preguntes i l’Àngela els ha explicat com afronta ella el procés de creació d’art. Els nens del taller de joieria han après a dissenyar una joia amb exemples pràctics, el grup de ceràmica ha fet l’escultura d’un pallasso i el darrer grup ha après a pintar un arbre mitjançant taques. Ha estat una experiència molt enriquidora tant per l’escola com per la mateixa artista que al llarg tant de temps s’ha dedicat a la docència.

GALERIA D'IMATGES

BIOgrafies, l’obra d’una vida

BIOgrafies, l’obra d’una vida

PUBLICADA EL 12 DE MAIG DE 2016

Més de 2.000 persones han gaudit de l’exposició BIOgrafies d’Àngela Ubasart a la Sala Muncunill de Terrassa. La seva inaugració 9 d’octubre va aixecar gran expectació. A través de l’escultura, el dibuix, la pintura o les joies, la mostra feia un recorregut per la biografia i les vivències de la reconeguda artista durant més de cinquanta anys.

"Àngela Ubasart. Biografies" és un itinerari vital per la pluralitat de camins artístics que sempre ha utilitzat l'artista. L’Alcalde, Jordi Ballart va destacar la vinculació i entrega de l’artista amb la ciutat de Terrassa. Ubasart ha jugat i ha experimentat amb totes les disciplines: dibuix, pintura, escultura, ceràmica, joieria, serigrafia; i amb tècniques i materials ben diversos.

Quan expressa vivències -la mirada viva, càlida i profunda d’un infant africà o bé les textures, formes i els colors de les teulades d’un poble medieval a la Toscana- transmet enèrgicament els colors vius i contrastats. Per a ella és molt important poder copsar aquests colors tant diversos, les textures i les emocions que sent quan observa l’escena. Llavors fa servir la tècnica artística que més li plau en aquell moment.

Un llibre-resum vibrant

Un llibre-resum vibrant

PUBLICADA EL 11 DE MAIG DE 2016

BIOgrafies es complementa amb l’edició d’un llibre del mateix nom la segona part del qual es converteix alhora en catàleg de l’exposició. En la primera part, la historiadora Anna Fernández recorre la "trajectòria vital" de l’artista. Fernández subratlla el "tractament singular de la llum i la vibració peculiar que atorga el color als seus quadres", sempre impregnats de sensibilitat i sentiments atrapats.

Si us interessa adquirir un exemplar, podeu contactar amb l’artista mitjançant el formulari que trobareu a la secció Contacte.

Cinc minuts amb l’Àngela

PUBLICADA EL 10 DE MAIG DE 2016

Aquest vídeo es va projectar a l’exposició BIOgrafies i va permetre als assistents conèixer la trajectòria artística de l’Àngela Ubasart en cinc minuts. Començant pels inicis artístics de joventut, la inspiració dels seus viatges o el procés de creació.

BIOgrafies al Diari Terrassa

BIOgrafies al Diari Terrassa

PUBLICADA EL 26 de Novembre de 2015

Este otoño nos ha traído el reencuentro con la artista Àngela Ubasart (Terrassa, 1943), y el conocimiento en profundidad, que para algunos ha sido descubrimiento, de su obra estada, desarrollada y en evolución constante durante más de cincuenta años. Una tayectoria que por fin puede verse en toda su extensión en la gran antológica “BIOgrafies”, que hasta el domingo está en exhibición en la sala Muncunill.

DOCUMENT PDF (4MB)

Anuari TERRASSA 2015

Anuari TERRASSA 2015

PUBLICADA EL 10 DE NOVEMBRE 2015

Un dels objectius l’Arxiu Tobella és l’edició d’estudis i treballs de temàtica terrassenca. En destaca l’edició anual del llibre "Terrassa", editat ininterrompudament des de l’any 1978. Aquest llibre és un testimoni fefaent i valuós del dia a dia de la ciutat, essent una iniciativa pionera a tot Catalunya.

L’exposició BIOgrafies queda documentada en l’edició 2015 com un dels esdeveniments artístics destacats de la ciutat.

DOCUMENT PDF (1,7MB)

Compte enrere per la inauguració de Biografies

Àngela Ubasart, BIOgrafies

PUBLICADA EL 3 de novembre 2015 A MALARRASSA

A primer cop d’ull sembla que l’obra de l’Àngela Ubasart sigui el recorregut d’un autora clàssica pels seus temes: natura, dona, maternitat. Però no et deixis enredar per les aparences: et sorprendrà.

LLEGIR MÉS

Ubasart aixeca expectació per la seva trajectòria artística a la Muncunill

Ubasart aixeca expectació per la seva trajectòria artística a la Muncunill

PUBLICADA EL 13 d'OCTUBRE A TERRASSA DIGITAL

A través de l’escultura, el dibuix, la pintura o les joies, la mostra fa un recorregut per la biografia i les vivències de la reconeguda artista. Ubasart va ser durant 35 anys professora de l’Escola d’Arts i Oficis de Terrassa

LLEGIR MÉS

Àngela Ubasart es despulla en l'exposició «BIOgrafies»

Àngela Ubasart es despulla en l'exposició «BIOgrafies»

PUBLICADA EL 8 D'OCTUBRE 2015 AL DIARI NACIÓ DIGITAL/TORRE DEL PALAU

L'artista egarenca presenta una mostra íntima de la seva obra i vida a la Sala Muncunill.

LLEGIR MÉS

Compte enrere per la inauguració de Biografies

Compte enrere per la inauguració de Biografies

PUBLICADA EL 30 DE JUNY DE 2015

Després de mesos i mesos d'organització, finalment ja podem dir que ens trobem immersos en els preparatius finals de l’exposició "Àngela Ubasart, BIOGRAFIES” que resumeix, amb diverses pinzellades, la trajectòria vital de l’Àngela Ubasasrt vinculada al món de l’art i a l’exploració de diferents camins creatius

Com a artista terrassenca, podem dir que és tot un somni poder exposar a Terrassa i en un espai tan emblemàtic com la Sala Muncunill. Esperem il·lusionats la vostra visita a partir del 9 d’octubre. Fins ben aviat!

Compte enrere per la inauguració de Biografies

Entrevista per a la Revista Quadern

PUBLICADA EL 25 DE JUNY DE 2015

Coneixeu l'entrevista que va concedir l'Ànglea per a la Revista Quadern sobre el darrer mural de 3 x 1,80 metres encarregat per la clínica dental Cadafalch, de Terrassa.

DOCUMENT PDF (2MB)